Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce "Ohře 2013 "

12. 8. 2013

 

cil3.jpg

 

eu.jpg

 

 

 

 

 

Z deníku kapitana hasičské flotili

Podařilo se nám uspořádat expedici na prozkoumání vod, konkrétně Ohře. Expedice se uskutečnila začátkem měsíce srpna, začala už ale mnohem dříve. 

Hasiči bez hranic – Feuerwehr ohne Grenzen

V rámci dlouholetého partnerství dobrovolných hasičů města Podbořany a Ehrenfriedersdorf, jsme přišli s dalším netradičním nápadem, jak prohloubit vzájemnou spolupráci. Podařilo se nám přesvědčit a zaujmout tímto nápadem úředníky EU, kteří nám schválili dotaci na spolufinancování projektu z fondu Cíl 3 programu přeshraniční spolupráce „Ahoj Sousede“.

p1230422.jpgTentokrát jsme zvolili, pro hasiče, poněkud jiné prostředí, řeku Ohři. Projekt byl cíleně zaměřen na naší a německou mládež.

Čtyřdenní setkání mělo velmi bohatý a zajímavý program. Stěžejním bodem projektu bylo splutí řeky Ohře. Kromě samotného putování po řece, byla uskutečněna celá řada činností spjatá jak s prostředím, tak i s prací hasičů a záchranářů. Kdo z dětí si může vyzkoušet záchranu tonoucího v divoké vodě, poskytnutí první pomoci nebo orientaci v neznámém terénu? I pro mnohé dospělé byla tato činnost velmi náročná. K našemu překvapení jsme přitáhli zájem okolí. Každý kdo chtěl, se mohl do naší činnosti zapojit. Největší zájem bezesporu vzbudil výcvik se záchranáři Žatec. Kde si mohli všichni prakticky vyzkoušet ošetření širokého spektra reálně namaskovaných zranění. A tak se i laik mohl přiučit praktické věci (nejen) do vodáckého života.

Musíme přiznat, že zájem okolí nebyl malý a nás na řece bylo vidět i slyšet. Po čtyřech zajímavých dnech strávených při společné činnosti, jsme hravě překonali i jazykovou bariéru. Děti získaly nové kamarády, prožili prázdninové dobrodružství a získaly nové objevy. I počasí nám přálo a my se vrátili opálení a plni nových zkušeností a znalostí. Povzbuzeni úspěchem z projektu, máme hlavu plnou myšlenek a nápadů na projekty nové…

 

 

Více foto na:  sdhpodborany.rajce.idnes.cz/Hasici_na_Ohri_2013#

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parádní akce !!

(Venc, 16. 8. 2013 12:05)

Vřele doporučuji všen SDH jež mají partnery z příhraničí. Schválená dotace z EU vám pomůže uskutečnit podobnou, né-li lepší akci. Všem doporučuji, bylo to poučné i pohodově prožité 4 dny s přáteli u vody.

Schön

(Ute, 15. 8. 2013 19:59)

Sehr schön. Sehr schönes Wochenende. Ich freue mich auf mehr. :-* :-)
Ich liebe dich, Peter UK...

Pochvala

(Adélka, 15. 8. 2013 19:57)

Vy jste ale šikulky. Příští rok jedu s váma ;-)